Wieloczynnościowe roboty gastronomiczne
KU2-4E

Wydajność dla 100 - 300 osób. Maksymalny moment napędowy 110Nm (odpowiada oddziaływaniu 36kg na ramię korby o długości 30cm).Urządzenie zaprojektowane dla usprawnienia prac kuchennych w placówkach gastronomicznych, stołówkach, restauracjach,barach itp.

NapięcieMocRodzaj wyjściaRegulacja obrotówMasaWymiaryObroty wyjściowe
230V 50Hz800W poziome bezstopniowa (płynna) 16,8 kg 360x260x450 mm 50...260 obr/min




Dostępne przystawki


Maszynka do mięsa W60N

Przystawka do mielenia mięsa W-60/N
Przystawka służy do wydajnego mielenia wszystkich gatunków mięsa surowego i gotowanego.

Dane techniczne:
Dane techniczne:
- rozmiar maszynki: "10"
- wykonana ze stali nierdzewnej
- wydajność 60-120 kg/h (zależnie od jakości przerabianego materiału oraz sprawności operatora)

Kiełbaśnica WS-60 - rozszerzenie funkcji maszynki do mielenia W60N

- tulejka,
- pierścień,

Wyposażenie dodatkowe:
- sitko z otworami 2mm,
- sitko z otworami 3mm,
- sitko z otworami 6mm,
- sitko z otworami 8mm,
- sitko z otworami 13mm,

Wyciskarka do owoców MW-4

Wyciskarka służy do wyciskania soku z owoców jagodowych i miękkich (porzeczki, jagody, pomidory itp.) oraz z owoców pestkowych (wiśni, śliwek itp.) po uprzednim usunięciu z nich pestek. Główne elementy wyciskarki (korpus, ślimak, pokrywa, sitko, śruba regulująca) wykonane są ze stali nierdzewnej.

Steaker - skruszacz mięsa

Jest to wysokowydajne urządzenie, służące do przygotowania mięsa na steki, kotlety, bitki itp. Zastepuje klasyczne ręczne rozbijanie mięsa tłuczkiem lub innymi narzędziami przed jego smażeniem, grilowaniem lub marynowaniem. Urządzenie może być wykorzystywane w restauracjach, stołówkach, sklepach masarskich, firmach kateringowych itp.

Elementy zestawu :
- obudowa S1000
- nacinarka SN1000
- kotleciarka SZ1000
- przecinarka SP1000 (4,7,10 oraz 13mm)

wiecej...

Obudowa S1000

Wytrzymała,wykonana ze stali nierdzewnej obudowa Steakera. Bazowy element zestawu do kompleksowej obróbki mięsa.

Dane techniczne:
Wymiary otworu wrzutowego 164 x 20 mm
Wymiary gabarytowe 307 x 151 x 248 mm
Masa 3,75 kg

Kotleciarka SZ1000

Narzędzie formuje płaty mięsa do wybranej przez użytkownika grubości poprzez zgniatanie za pomocą odpowiednio ukształtowanych walców.
Ten sposób skruszania mięsa może być traktowany jako alternatywa do procesu nacinania i ma także wpływ zarówno na skrócenie dalszej obróbki jak
i podniesienie walorów smakowych mięsa.

Dane techniczne:
Masa - 2,65 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm Regulowana grubość zgniatania: 2,5-4,5-6,5 mm (3 stopnie).

Nacinarka SN1000

Narzędzie nacina włókna mięsne na całej grubości nie powodując miażdżenia jego struktury i wypływu soków naturalnych. Dzięki temu sposobowi skruszania mięsa następuje znaczne nawet do 50% skrócenie czasu gotowania,smażenia, grilowania czy marynowania, a potrawy zachowują kruchość, aromat i soczystość. Dodatkowo jeśli mięso przed nacinaniem będzie przyprawione - przyprawy zostaną wprowadzone w głąb mięsa.

Dane techniczne:
Elementem roboczym narzędzia są dwa walce, każdy wyposażony w 28 tarcz nożowych z 30 zębami nacinającymi - razem 1680 ostrzy nacinających.
Odległość między tarczami nożowymi wynosi 3 mm.
Masa - 3,45 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm

Przecinarka SP1000-3/II M
Przecinarka SP1000-7/II T
Przecinarka SP1000-10/II T
Przecinarka SP1000-14/II T

Przecinarki do cięcia w paski o szerokości 3, 7, 10, 14 mm
Przecinarki wyposażone w dwa wałki tnące - zwiększona skuteczność.
Przecinarki przeznaczone do cięcia szczególnie trudnych gatunków mięs.

Dane techniczne:
Wymiary: 309 x 145 x 80 mm

Mieszarka R2

Mieszarka typu R2 przeznaczona jest do mieszania i wyrabiania produktów żywnościowych. Doskonała do wyrabiania ciast lekkich (naleśniki, biszkopty) oraz do ubijania piany, śmietany, majonezu, kremów.

Wyposażenie:
- przekładnia mieszalnika
- mieszadło kompletne
- pojemnik 12l

Dane techniczne:
- pojemność zbiornika - 12 litrów
- wymiary gabarytowe - 317 x 202 mm
- masa - 6 kg

Mieszarka 12l typ R-3

Mieszarka typu R3 służy do mieszania ciast lekkich i ciężkich łącznie z ciastem chlebowym, produktów mięsnych oraz innych produktów wieloskładnikowych. Doskonale ubija pianę, śmietanę, majonez i kremy cukiernicze. Posiada specjalne zabezpieczenie uniemożliwiające pracę bez prawidłowego montażu pokrywy.

Wyposażenie:
- pojemnik 12 l
- głowica mieszarki
- mieszak hakowy
- mieszak łopatkowy
- trzebak
- pokrywa

Dane techniczne:
- pojemność zbiornika: 12 l
- łączna masa składników ciasta 3 kg
- wymiary gabarytowe: 333x452 mm
- masa: 9 kg
- zastosowanie: do napędów KU2- ,

Mieszarka typ R4 - 10 litrów

Mieszarka służy do mieszania ciast,produktów mięsnych oraz innych produktów wieloskładnikowych. Dzięki przeciwbieżnemu ruchowi mieszadeł doskonale ubija pianę, śmietanę, majonez i kremy. -Masa ciasta ciężkiego 1-2,5 kg -Ubijanie śmietany 30% ok. 4-6 mi Współpracuje z napędami Mesko-AGD typu KU2-..
Wyposażenie:
- trzepak;
- mieszak hakowy;
- mieszak łopatkowy;

Rozdrabniarka G-24 GR

Rozdrabniarka przeznaczona do szatkowania i krojenia jarzyn takich jak: kapusta, ogórki, marchew, rzodkiew oraz rozdrabnia poprzez ścieranie surowców takich jak ziemniaki, buraki, ser żółty, czekolada, orzechy itp. Stosowana w stołówkach i punktach zbiorowego żywienia obsługujących do 120 osób. Zatosowanie: do napędów Mesko-AGD z rodziny KU2-

Zestaw oferowanych tarcz tnących do rozdrabniarki G24 GR

Tarcza nożowa regulowana plastry 1 - 10 mm G23-05
Tarcza miazga (ucieranie - ziemniaki) G21-08
Tarcza miazga + wiórki G21-18
Tarcza wiórki 1,5 mm G21-12
Tarcza wiórki 2,3 mm G21-05
Tarcza wiórki 3 mm G21-14
Tarcza wiórki 5 mm G21-15
Tarcza wiórki 7mm G21-06
Tarcza wiórki 9mm G21-16
Tarcza wiórki 12mm G21-07
Tarcza tnąca do pasków 2,5mm x 2,5 mm G23-08
Tarcza tnąca regulowana paski 4 mm x 1 - 8 mm G23-04

Zestaw tarcz do cięcia w kostkę 10x10mm

W skład zestawu wchodzą następujące elementy (patrz rys. - poz. 23, 21, 22):
- Tarcza odcinająca typ G24-23
- Tarcza tnąca w kostkę G24-21
- Zgarniacz kpl. G24-22

Dane techniczne:
Zestaw przeznaczony do montażu w rozdrabniarkach G24 oraz G22.