Wieloczynnościowe roboty gastronomiczne
A2-2

Wydajność dla 50 - 80 osób. Niezawodny robot kuchenny dedykowany dla dla średniej wielkości placówek gastronomicznych. Robot jest wyposażony w dodatkowe (górne)wyprowadzenie napędu umożliwiające montaż mieszarek. Dostępne przystawki:
- steaker - skruszacz mięsa
- maszynka do mielenia mięsa W60N
- mieszarka 10l KW2-1
- rozdrabniarka do warzyw AG3

NapięcieMocRodzaj wyjściaRegulacja obrotówMasaWymiaryObroty wyjściowe
230V 50Hz600W poziome + pionowe dwustopniowa 9 kg 310x195x250mm 140/220 obr/min




Dostępne przystawki


Maszynka do mięsa W60N

Przystawka do mielenia mięsa W-60/N
Przystawka służy do wydajnego mielenia wszystkich gatunków mięsa surowego i gotowanego.

Dane techniczne:
Dane techniczne:
- rozmiar maszynki: "10"
- wykonana ze stali nierdzewnej
- wydajność 60-120 kg/h (zależnie od jakości przerabianego materiału oraz sprawności operatora)

Kiełbaśnica WS-60 - rozszerzenie funkcji maszynki do mielenia W60N

- tulejka,
- pierścień,

Wyposażenie dodatkowe:
- sitko z otworami 2mm,
- sitko z otworami 3mm,
- sitko z otworami 6mm,
- sitko z otworami 8mm,
- sitko z otworami 13mm,

Wyciskarka do owoców MW-4

Wyciskarka służy do wyciskania soku z owoców jagodowych i miękkich (porzeczki, jagody, pomidory itp.) oraz z owoców pestkowych (wiśni, śliwek itp.) po uprzednim usunięciu z nich pestek. Główne elementy wyciskarki (korpus, ślimak, pokrywa, sitko, śruba regulująca) wykonane są ze stali nierdzewnej.

Steaker - skruszacz mięsa

Jest to wysokowydajne urządzenie, służące do przygotowania mięsa na steki, kotlety, bitki itp. Zastepuje klasyczne ręczne rozbijanie mięsa tłuczkiem lub innymi narzędziami przed jego smażeniem, grilowaniem lub marynowaniem. Urządzenie może być wykorzystywane w restauracjach, stołówkach, sklepach masarskich, firmach kateringowych itp.

Elementy zestawu :
- obudowa S1000
- nacinarka SN1000
- kotleciarka SZ1000
- przecinarka SP1000 (4,7,10 oraz 13mm)

wiecej...

Obudowa S1000

Wytrzymała,wykonana ze stali nierdzewnej obudowa Steakera. Bazowy element zestawu do kompleksowej obróbki mięsa.

Dane techniczne:
Wymiary otworu wrzutowego 164 x 20 mm
Wymiary gabarytowe 307 x 151 x 248 mm
Masa 3,75 kg

Kotleciarka SZ1000

Narzędzie formuje płaty mięsa do wybranej przez użytkownika grubości poprzez zgniatanie za pomocą odpowiednio ukształtowanych walców.
Ten sposób skruszania mięsa może być traktowany jako alternatywa do procesu nacinania i ma także wpływ zarówno na skrócenie dalszej obróbki jak
i podniesienie walorów smakowych mięsa.

Dane techniczne:
Masa - 2,65 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm Regulowana grubość zgniatania: 2,5-4,5-6,5 mm (3 stopnie).

Nacinarka SN1000

Narzędzie nacina włókna mięsne na całej grubości nie powodując miażdżenia jego struktury i wypływu soków naturalnych. Dzięki temu sposobowi skruszania mięsa następuje znaczne nawet do 50% skrócenie czasu gotowania,smażenia, grilowania czy marynowania, a potrawy zachowują kruchość, aromat i soczystość. Dodatkowo jeśli mięso przed nacinaniem będzie przyprawione - przyprawy zostaną wprowadzone w głąb mięsa.

Dane techniczne:
Elementem roboczym narzędzia są dwa walce, każdy wyposażony w 28 tarcz nożowych z 30 zębami nacinającymi - razem 1680 ostrzy nacinających.
Odległość między tarczami nożowymi wynosi 3 mm.
Masa - 3,45 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm

Przecinarka SP1000-3/II M
Przecinarka SP1000-7/II T
Przecinarka SP1000-10/II T
Przecinarka SP1000-14/II T

Przecinarki do cięcia w paski o szerokości 3, 7, 10, 14 mm
Przecinarki wyposażone w dwa wałki tnące - zwiększona skuteczność.
Przecinarki przeznaczone do cięcia szczególnie trudnych gatunków mięs.

Dane techniczne:
Wymiary: 309 x 145 x 80 mm

Mieszarka 10l KW2-1

Mieszarka typu KW2-1 służy do wyrabiania różnorodnych mas lekikich i ciężkich np: serowej, pasztetowej, past spożywczych (rybne, mięsne). Można również wyrabiać ciasta lekkie także kremy, majonez, sery.

Dane techniczne:
Pojemność zbiornika: 10l
Wymiary gabarytowe: 278 x 210 mm
Masa: 3 kg
Wyposażenie:
- pojemnik 10l
- zbierak
- mieszadło
- rolka ugniatająca
Zastosowanie do napędów:
KU2-, A2-.

Przystawka do rozdrabniania warzyw - AG-3

Służy do szatkowania i rozdrabniania kapust, ogórków, marchwi oraz ucierania surowców takich jak: ziemniaki, buraki, ser żółty czekolada, orzechy itp. Stosowana w małych stołówkach i punktach gastronomicznych.

Wydajność: około 15kg/h

więcej...

Podstawka P1000

Podstawka pod zespół napędowy typu EM10-, EM11-, A2-, AL2-.
Praktyczny dodatek usprawniający pracę ze standardowymi pojemnikami GN.