Steaker - skruszacz mięsa
Steaker - skruszacz mięsa

Wysokowydajne urządzenie, służące do kompleksowej obróbki mięsa (zgniatanie, nacinanie, przecinanie) na steki, kotlety, bitki itp. Eliminuje konieczność ręcznego rozbijania mięsa tłuczkiem przed jego smażeniem, grilowaniem lub marynowaniem. Urządzenie zaprojektowane do zastosowań profesjonalnych w restauracjach, stołówkach, sklepach masarskich, firmach kateringowych itp.

Skład kompletnego zestawu:
- obudowa S1000,
- nacinarka SN1000,
- kotleciarka SZ1000,
- przecinarka SP1000 (3, 7, 10, 14 mm z dwoma wałkami nożowymi) - cięcie w paski.

Urządzenie jest przeznaczone do współpracy z napędami Mesko-AGD serii:
KU1000A, KU2-, AL2-, A2-, EM11-, EM10-.
Wszystkie elementy metalowe urządzenia wykonane są ze stali nierdzewnej.

Sprawozdanie nr 1 z badań Państwowej Inspekcji Sanitarnej: ............
Sprawozdanie nr 2 z badań Państwowej Inspekcji Sanitarnej: ............

ObudowaWymiary
stal nierdzewna 307 x 151 x 248 mm




Dostępne przystawki


Obudowa S1000

Wytrzymała,wykonana ze stali nierdzewnej obudowa Steakera. Bazowy element zestawu do kompleksowej obróbki mięsa.

Dane techniczne:
Wymiary otworu wrzutowego 164 x 20 mm
Wymiary gabarytowe 307 x 151 x 248 mm
Masa 3,75 kg

Kotleciarka SZ1000

Narzędzie formuje płaty mięsa do wybranej przez użytkownika grubości poprzez zgniatanie za pomocą odpowiednio ukształtowanych walców.
Ten sposób skruszania mięsa może być traktowany jako alternatywa do procesu nacinania i ma także wpływ zarówno na skrócenie dalszej obróbki jak
i podniesienie walorów smakowych mięsa.

Dane techniczne:
Masa - 2,65 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm Regulowana grubość zgniatania: 2,5-4,5-6,5 mm (3 stopnie).

Nacinarka SN1000

Narzędzie nacina włókna mięsne na całej grubości nie powodując miażdżenia jego struktury i wypływu soków naturalnych. Dzięki temu sposobowi skruszania mięsa następuje znaczne nawet do 50% skrócenie czasu gotowania,smażenia, grilowania czy marynowania, a potrawy zachowują kruchość, aromat i soczystość. Dodatkowo jeśli mięso przed nacinaniem będzie przyprawione - przyprawy zostaną wprowadzone w głąb mięsa.

Dane techniczne:
Elementem roboczym narzędzia są dwa walce, każdy wyposażony w 28 tarcz nożowych z 30 zębami nacinającymi - razem 1680 ostrzy nacinających.
Odległość między tarczami nożowymi wynosi 3 mm.
Masa - 3,45 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm

Przecinarka SP1000-3/II M
Przecinarka SP1000-7/II T
Przecinarka SP1000-10/II T
Przecinarka SP1000-14/II T

Przecinarki do cięcia w paski o szerokości 3, 7, 10, 14 mm
Przecinarki wyposażone w dwa wałki tnące - zwiększona skuteczność.
Przecinarki przeznaczone do cięcia szczególnie trudnych gatunków mięs.

Dane techniczne:
Wymiary: 309 x 145 x 80 mm