Maszynki do mięsa
Maszynka do mielenia mięsa WEM22

Urządzenie jest przeznaczone do wydajnego rozdrabniania wszelkiego rodzaju mięsa, ryb itp.

Zespół mielący posiada pierścień wstępnego cięcia co skutkuje znacznym rozdrobnieniem surowca przed rozdrabnianiem zasadniczym. Jest to szczególnie użyteczne przy przerobie surowca gorszej jakości (np. mięso żylaste) i znacząco zwiększa wydajność maszynki.

Urządzenie przeznaczone jest do pracy w zakładach gastronomicznych, stołówkach itp.

Zwarta, szczelna obudowa wykonana ze stali odpornej na korozję ułatwia utrzymanie czystości. Napęd współpracuje z maszynką do mięsa W1022 (Nr 22 - Φ 82mm) oraz stekerem S1000 (nacinarka SN1000, kotleciarka SZ1000, przecinarki SP1000).

Wydajność praktyczna przy mieleniu mięsa: 120-200kg/h



Instrukcja obsługi WEM22...
Steaker do mięsa - szczegóły...

NapięcieMocRodzaj wyjściaMasaObudowaWymiaryMoc znamionowa do pracy ciągłejObroty wyjściowe
230V 50HZ2kW (chwilowa) poziome 28kg stal nierdzewna 360 mm x 300 mm x 390 mm 1,5kW 148/min




Dostępne przystawki


Steaker - skruszacz mięsa

Jest to wysokowydajne urządzenie, służące do przygotowania mięsa na steki, kotlety, bitki itp. Zastepuje klasyczne ręczne rozbijanie mięsa tłuczkiem lub innymi narzędziami przed jego smażeniem, grilowaniem lub marynowaniem. Urządzenie może być wykorzystywane w restauracjach, stołówkach, sklepach masarskich, firmach kateringowych itp.

Elementy zestawu :
- obudowa S1000
- nacinarka SN1000
- kotleciarka SZ1000
- przecinarka SP1000 (4,7,10 oraz 13mm)

wiecej...

Obudowa S1000

Wytrzymała,wykonana ze stali nierdzewnej obudowa Steakera. Bazowy element zestawu do kompleksowej obróbki mięsa.

Dane techniczne:
Wymiary otworu wrzutowego 164 x 20 mm
Wymiary gabarytowe 307 x 151 x 248 mm
Masa 3,75 kg

Kotleciarka SZ1000

Narzędzie formuje płaty mięsa do wybranej przez użytkownika grubości poprzez zgniatanie za pomocą odpowiednio ukształtowanych walców.
Ten sposób skruszania mięsa może być traktowany jako alternatywa do procesu nacinania i ma także wpływ zarówno na skrócenie dalszej obróbki jak
i podniesienie walorów smakowych mięsa.

Dane techniczne:
Masa - 2,65 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm Regulowana grubość zgniatania: 2,5-4,5-6,5 mm (3 stopnie).

Nacinarka SN1000

Narzędzie nacina włókna mięsne na całej grubości nie powodując miażdżenia jego struktury i wypływu soków naturalnych. Dzięki temu sposobowi skruszania mięsa następuje znaczne nawet do 50% skrócenie czasu gotowania,smażenia, grilowania czy marynowania, a potrawy zachowują kruchość, aromat i soczystość. Dodatkowo jeśli mięso przed nacinaniem będzie przyprawione - przyprawy zostaną wprowadzone w głąb mięsa.

Dane techniczne:
Elementem roboczym narzędzia są dwa walce, każdy wyposażony w 28 tarcz nożowych z 30 zębami nacinającymi - razem 1680 ostrzy nacinających.
Odległość między tarczami nożowymi wynosi 3 mm.
Masa - 3,45 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm

Przecinarka SP1000-3/II M
Przecinarka SP1000-7/II T
Przecinarka SP1000-10/II T
Przecinarka SP1000-14/II T

Przecinarki do cięcia w paski o szerokości 3, 7, 10, 14 mm
Przecinarki wyposażone w dwa wałki tnące - zwiększona skuteczność.
Przecinarki przeznaczone do cięcia szczególnie trudnych gatunków mięs.

Dane techniczne:
Wymiary: 309 x 145 x 80 mm



monitoring pozycji
firma | oferta | katalogi i cenniki | instrukcje i certyfikaty | kontakt stat4u