Wieloczynnościowe roboty gastronomiczne
KU1000

  • - Wielofunkcyjność uzyskana dzięki 4 przystawkom o rozbudowanym wyposażeniu.
  • - Szeroki zakres regulacji prędkości umoźliwia uzyskanie optymalnych warunków pracy (a więc i maksymalizację wydajności) dla danej przystawki i rodzaju przerabianego surowca.
  • - Maksymalny moment obrotowy 150Nm (odpowiada oddziaływaniu 50kg na ramię korby o długości 30cm).
  • - Funkcja dopasowania prędkości obrotowej zależnie od obciążenia (w przypadku wystąpienia zbyt dużego obciążenia dla danego biegu - napęd samoczynnie obniży bieg, aby móc je pokonać).
  • - Automatycznie załączany, niezależny wentylator, chłodzący rozgrzany silnik również podczas przerw w pracy.


Zabezpieczenia:
  • - zabezpieczenie termiczne robocze - automatyczne załączanie wentylatora już przy temperaturze 40°C;
  • - zabezpieczenie termiczne awaryjne - automatyczne wyłączenie napędu gdy temperatura uzwojeń silnika przekroczy 150°C;
  • - zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem po zaniku napięcia;
  • - przed odłączeniem przystawki podczas pracy.

NapięcieMocRodzaj wyjściaRegulacja obrotówMasaObudowaWymiaryObroty wyjściowe
230V 50Hz1,1kW poziome 15-stopniowa 42 kg stal nierdzewna 315x540x550mm (szer.x wys.x dł.) 50...300 obr/min




Dostępne przystawki


Planetarna mieszarka i ugniatarka R1000

- obudowa wykonana ze stali nierdzewnej - pojemność zbiornika 14,5l - wyposażene standardowe : trzepak mieszak hakowy mieszak łopatkowy - łączna masa składników ciasta ciężkiego do 6 kg - przeźroczsta pokrywa zbiornika z otworem do dodawania składników w trakcie pracy wykonana z poliwęglanu

Wyposażenie:
- trzepak;
- mieszak hakowy;
- mieszak łopatkowy;


więcej...

Przystawka do rozdrabniania warzyw G-1100GR

Rozdrabniarka G-1100GR jest przeznaczona do rozdrabniania dużych ilości warzyw oraz tarcia ziemniaków, buraków, sera żółtego itp. Szeroka gama tarcz rozdrabniających o średnicy 210mm umożliwia: ścieranie na miazgę, wiórki, oraz cięcie w plastry, słupki, kostkę. Współpracuje z napędem KU-1000A - rozdrabniarka wykonana ze stali nierdzewnej - szeroka gama tarcz rozdrabniających o średnicy 210 mm: * plastry (1) * słupki (2, 6) * wiórki (3, 7) * ścieranie na miazgę (4, 5) * kostka (8) tarcze nożowe regulowane wydajność w zalezności od rodzaju tarczy, surowca i umiejętności 100 ÷ 400 kg/h
więcej...

Dane techniczne:
50...300 obr/min

Przystawka do mielenia mięsa W-1000

Przystawka służy do bardzo wydajnego mielenia wszystkich gatunków mięsa surowego i gotowanego.
Wydajność 120-300 kg/h.

Dane techniczne: - wykonanana ze stali nierdzewnej, - zespół mielący pięcio-elementowy; *dwa pierścienie cięcia wstępnego, *dwa noże dwustronne *sitko z otworami 4,5mm więcej...

Steaker - skruszacz mięsa

Jest to wysokowydajne urządzenie, służące do przygotowania mięsa na steki, kotlety, bitki itp. Zastepuje klasyczne ręczne rozbijanie mięsa tłuczkiem lub innymi narzędziami przed jego smażeniem, grilowaniem lub marynowaniem. Urządzenie może być wykorzystywane w restauracjach, stołówkach, sklepach masarskich, firmach kateringowych itp.

Elementy zestawu :
- obudowa S1000
- nacinarka SN1000
- kotleciarka SZ1000
- przecinarka SP1000 (4,7,10 oraz 13mm)

wiecej...

Obudowa S1000

Wytrzymała,wykonana ze stali nierdzewnej obudowa Steakera. Bazowy element zestawu do kompleksowej obróbki mięsa.

Dane techniczne:
Wymiary otworu wrzutowego 164 x 20 mm
Wymiary gabarytowe 307 x 151 x 248 mm
Masa 3,75 kg

Kotleciarka SZ1000

Narzędzie formuje płaty mięsa do wybranej przez użytkownika grubości poprzez zgniatanie za pomocą odpowiednio ukształtowanych walców.
Ten sposób skruszania mięsa może być traktowany jako alternatywa do procesu nacinania i ma także wpływ zarówno na skrócenie dalszej obróbki jak
i podniesienie walorów smakowych mięsa.

Dane techniczne:
Masa - 2,65 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm Regulowana grubość zgniatania: 2,5-4,5-6,5 mm (3 stopnie).

Nacinarka SN1000

Narzędzie nacina włókna mięsne na całej grubości nie powodując miażdżenia jego struktury i wypływu soków naturalnych. Dzięki temu sposobowi skruszania mięsa następuje znaczne nawet do 50% skrócenie czasu gotowania,smażenia, grilowania czy marynowania, a potrawy zachowują kruchość, aromat i soczystość. Dodatkowo jeśli mięso przed nacinaniem będzie przyprawione - przyprawy zostaną wprowadzone w głąb mięsa.

Dane techniczne:
Elementem roboczym narzędzia są dwa walce, każdy wyposażony w 28 tarcz nożowych z 30 zębami nacinającymi - razem 1680 ostrzy nacinających.
Odległość między tarczami nożowymi wynosi 3 mm.
Masa - 3,45 kg
Wymiary - 309 x 145 x 80 mm

Przecinarka SP1000-3/II M
Przecinarka SP1000-7/II T
Przecinarka SP1000-10/II T
Przecinarka SP1000-14/II T

Przecinarki do cięcia w paski o szerokości 3, 7, 10, 14 mm
Przecinarki wyposażone w dwa wałki tnące - zwiększona skuteczność.
Przecinarki przeznaczone do cięcia szczególnie trudnych gatunków mięs.

Dane techniczne:
Wymiary: 309 x 145 x 80 mm

Wózek transportowy T1000

Wózek z blokadą kół i obrotowym dolnym blatem roboczym. Wykonany ze stali nierdzewnej.
Po zamocowaniu wielofunkcyjnego robota KU1000 stanowi mobilne, funkcjonalne stanowisko do pracy.