Może być użytkowany w punktach małej gastronomii. Wykonany ze stali nierdzewnej. Funkcjonalny i prosty w obsłudze. Łatwy w czyszczeniu ze względu na wysuwany ruszt i szufladę do zbierania okruchów powstałych podczas procesu pieczenia.

Opiekacz elektryczny przeznaczony do pieczenia między innymi:

  • pizzy o średnicy do 43cm,
  • bagietek,
  • zapiekanek,
  • kiełbasek,
  • grilowania mięsa,

Opiekacz OE-5 jest wyposażony w dwa grzejniki rurkowe o mocy 1100W każdy. Grzejniki te są sterowane niezależnie od siebie za pomocą dwóch regulatorów mocy. Dzięki takiemu rozwiązaniu możliwe jest niezależne sterowanie intensywnością opiekania produktów od góry i od dołu. Zabezpieczenie przed przegrzaniem stanowi ogranicznik temperatury, który samoczynnie wyłącza grzanie po osiągnięciu temperatury około 280°C. 

Specyfikacja techniczna

Moc
2200W
Napięcie
230V 50Hz
Masa
13,4kg
Wymiary
490mm x 570mm x 214mm
(długość x szerokość x wysokość)
Obudowa
stal nierdzewna polerowana
Wymiary rusztu
450x440 mm