Wysokowydajne urządzenie, służące do kompleksowej obróbki mięsa (zgniatanie, nacinanie, przecinanie) na steki, kotlety, bitki itp. Eliminuje konieczność ręcznego rozbijania mięsa tłuczkiem przed jego smażeniem, grilowaniem lub marynowaniem. Urządzenie zaprojektowane do zastosowań profesjonalnych w restauracjach, stołówkach, sklepach masarskich, firmach kateringowych itp.

Skład kompletnego zestawu: 

  • obudowa S1000,
  • nacinarka SN1000,
  • kotleciarka SZ1000,
  • przecinarka SP1000 (3, 7, 10, 14 mm z dwoma wałkami nożowymi) - cięcie w paski. 


Urządzenie jest przeznaczone do współpracy z napędami Mesko-AGD serii:
KU1000A, KU2-, AL2-, A2-, EM11-, EM10-. 
Wszystkie elementy metalowe urządzenia wykonane są ze stali nierdzewnej. 

Specyfikacja techniczna

Wymiary
307mm x 151mm x 248mm
(długość x szerokość x wysokość)
Obudowa
stal nierdzewna

Akcesoria

Przecinarka SP1000

Przecinarki przeznaczone do cięcia szczególnie trudnych gatunków mięs.

Nacinarka SN1000

Narzędzie nacina włókna mięsne na całej grubości nie powodując miażdżenia jego struktury i wypływu soków naturalnych.

Kotleciarka SZ1000

Narzędzie formuje płaty mięsa do wybranej przez użytkownika grubości poprzez zgniatanie za pomocą odpowiednio ukształtowanych walców.

Obudowa Steakera S1000

Wytrzymała, wykonana ze stali nierdzewnej obudowa Steakera. Bazowy element zestawu do kompleksowej obróbki mięsa.